Välkommen till ScaDuMe!

Personalen tar över förskolan ScaDuMe i Torsång!

Från och med 1 juli 2018 övertar personalen driften och ägandet av förskolan ScaDuMe i Torsång. Linda Andersson, Maria Hedlund, Anette Landegren och Frida Berglund kommer att fortsätta att driva vidare verksamheten i samma anda som nu. Linda Andersson och Frida Berglund har arbetat på ScaDuMe sedan 2011 då förskolan först slog upp sina dörrar.

ScaDuMe i Torsång har funnits sedan 2011 och har ca 30-35 barn inskrivna och ägs av Åsa Dunér, Stefan Järnberg och Mattias Scandola.

”För oss gamla ägare känns det oerhört tryggt och roligt att personalen tar över verksamheten. De har tillsammans med oss ägare byggt upp en verksamhet som präglats av en god kvalitet och mycket nöjda föräldrar. Det känns därför extra roligt att det tack vare den här lösningen inte blir någon skillnad i barnens vardag”, säger Åsa Dunér som är en av tre ursprungliga ägare.

Föräldrarna fick veta att personalen kommer att ta över verksamheten i torsdags. ”Vi har fått så mycket kramar och fina ord av föräldrarna. Det stärker känslan av att vi fattat rätt beslut att ta över verksamheten och driva den vidare”, säger Maria Hedlund, en av fyra blivande delägare i ScaDuMe i Torsång.

Förskolans Stuggu i Gagnef stängs 1 juli alternativt tas över av ett föräldrarkooperativ.

 

 

2014-04-28: Nu finns en föräldragrupp för Torsång på Facebook

Ni som föräldrar kan nu följa vår vardag och verksamhet på Facebook. Kika in och ta del av maskjakt och andra roligheter!

2013-12-13: I januari startade vi förskola i Gagnef!

Cia vid Stuggu

ScaDuMe startade vi en ny förskola i Gagnef. Den ligger i Stuggu i Gagnef kyrkby. Se under ”För föräldrar” för mer information. Läs mer om uppstarten i Falukurirens artikel.

2012-10-30: Tack för den första tiden med Borlänges första privata förskola. Nu fortsätter vi vår resa framåt!